Ce spun specialiștii în nutriție: iată din ce alimente îți iei calciul

lactate.jpg

alimente sursa calciu organism mineral
Lactatele se numără printre alimentele care au un conținut ridicat de calciu.
www.clicksanatate.ro

Rezultatul ultimelor analize de sânge a arătat că ai lipsă de calciu? Descoperă în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a scăpa de această problemă!

Alimentele fortificate cu calciu

Toată lumea a auzit de alimente care sunt fortificate cu vitamina D sau calciu. Așa că pot fi o sursă bună de calciu. Fulgii de ovăz (1 cană conține 187 mg calciu), sucul de portocale, laptele de soia (1 cană conține 300 mg calciu) sunt surse de calciu foarte bune, și pot fi consumate la micul dejun cu cereale pentru doza zilnică de calciu.

Să nu uităm de tofu, care conține boabe de soia uscate și este o alternativă foarte sănătoasă pentru cei care nu mai vor să consume carne. Se cunoaște faptul că soia se poate modifica genetic foarte ușor, dar există încă soia sănătoasă. Jumătate de cană de tofu conține 860 de mg de calciu.

Fasolea boabe

Fasolea albă este o sursă excelentă de calciu. Fie că faci ciorbă de fasole și legume, fie că faci fasole bătută, este delicioasă, sănătoasă, iar o cană de fasole albă fiartă conține în jur de 190 de mg de calciu.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente au un conținut ridicat de calciu

Loading...
 
 

Citește și

  • Calciul are un rol foarte important în organism, de aceea un nivel scăzut poate duce la ameţeli, dureri abdominale sau tulburări de concentrare. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu ne dă câteva remedii.

  • Alimentaţia incorectă, consumul redus de produse lactate sau lipsa expunerii la soare fac ca organismul să fie lipsit de sursele cele mai bune de calciu. Dr. Cristina Bălănescu ne spune ce tratament trebuie să urmăm.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1