Ce medicamente nu trebuie să iei când ești răcit

ce_medicamente_nu_trebuie_sa_iei_daca_esti_racit.jpg

medicamente, pastile, efecte secundare, reactii adverse, raportare reactii adverse
Reacţiile alergice sunt posibile la orice medicament, deci şi la antibiotice.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Primăvara, vremea caldă de afară trezește la viață nu doar primii ghiocei, dar și virusurile gripale. Ei bine, o alimentație bogată în vitamine va ajuta sistemul imunitar să reacționeze mult mai bine la factorii externi.

La cele mai mici semne de răceală apelăm la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de specialiști. Ba mai mult, este indicat să eviți unele medicamente. Eventual, le poți încerca pe acelea care sunt pe bază de plante sau remediile naturale.

Renunță la antibiotice

Nu lua medicamente fără recomandarea medicului. De asemenea, încearcă să renunți la antibiotice și siropuri de tuse. Reacțiile alergice sunt posibile la orice medicament, inclusiv la antibiotice. Multe dintre ele sunt ușoare, dar altele pot fi grave și necesită asistență medicală.
Antibioticele distrug atât bacteriile rele, cât și pe cele bune, perturbând astfel echilibrul florei intestinale. Astfel, în cazul unei răceli, te ajută să scapi de infecții, dar îți poate afecta stomacul, precum și alte organe. De asemenea, dacă le consumi des, poți să devii imun la antibiotice.
Totodată, este indicat să renunți la picăturile nazale, fiind de preferat să foloseşti șervețele din hârtie, pe care să pui eventual o picătură de ulei de lavandă sau de eucalipt.

Află pe Clicksanatate.ro ce remedii naturiste alungă virozele!

Ce avantaje ai dacă mănânci mai des porumb dulce
4 pași pentru o talie subțire
 

Loading...

Citește și

  • O linguriţă de miere înainte de culcare, administrată copiilor care se confruntă cu accese de tuse, are un efect calmant ajutându-i să doarmă mai bine.

  • Ştiai că poţi lua antibiotice şi fără să consulţi un doctor? Este vorba despre remedii naturale care au aceleaşi proprietăţi ca cele ale antibioticelor.