Ce dietă urmezi în funcție de grupa sangvină

salata.jpg

dieta grupe de sange alimentatie sanatate sistem imunitar
Pentru a avea o sănătate de fier, și pentru a-ți întări sistemul imunitar, poți ține cont de indicațiile specifice grupei tale sangvine.
www.clickpentrufemei.ro

În funcție de tipul grupei tale de sânge, anumite alimente îți fac bine și altele nu. Medicul american Peter D'Adamo, creatorul dietei pe baza grupelor sangvine, are câteva recomandări în această privinţă.

Grupa 0: tipul vânătorului

Despre grupa 0, se spune că este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă ai această grupă, mănâncă mai puține alimente care conțin carbohidrați și mai multe alimente care îți aduc proteine (pește, vită, miel, ouă). Ai avantajul de a putea metaboliza colesterolul din produsele de origine animală. Totuși, fii cumpătată în privința consumului de lactate și brânzeturi, dar și de fructe foarte dulci, care cresc nivelul glicemiei. Evită alunele, porumbul, fasolea.

Grupa B: tipul nomad

Cei cu tipul de grupă B s-au adaptat unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate și legume. A apărut la popoarele nomade, care erau în mișcare, pentru a traversa regiuni întinse. De aceea, oamenii cu grupa sangvină B au o toleranță crescută la o varietate de alimente. Au nevoie de o dietă echilibrată. Le sunt recomandate fructele, legumele, în special cele verzi, carnea, mai puţin cea de pasăre. Lactatele pot fi consumate dacă sunt bine tolerate și nu le dau indigestie, cu atât mai mult cele cu conţinut ridicat de grăsimi. Este indicat să evite alimentele care conțin gluten sau care balonează – grâul, porumbul, hrișca, lintea.

Descoperă ce dietă trebuie să urmezi în funcție de grupa sangvină

 

Grupa sanguina si zodiile

La ce boli te predispune grupa sanguină?

loading...
Loading...