În ce condiții cele mai populare ceaiuri pot fi periculoase pentru sănătate

menta.jpg

menta, ceai de menta, contraindicatii ceaiuri, efecte secundare ceaiuri, litiaza
Dacă suferi de constipaţie sau litiază biliară, evită ceaiul de mentă!
www.clicksanatate.ro

Știai că un simplu ceai poate provoca insomnii sau palpitații? Ei bine, îți poate face rău dacă nu este preparat corect sau dacă îl bei în exces.

Ceaiul este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le poţi consuma. Acesta are efecte benefice în tratarea diabetelui, dar şi în reducerea riscurilor de a suferi un accident cerebral vascular sau un infarct.

Dincolo de efectele favorabile asupra sănătății, trebuie să știi că majoritatea ceaiurilor pot face rău sănătății tale. O atenție specială trebuie să acorde pacienții care iau anumite medicamente.

Medicii spun că nu trebuie să bei mai mult de 3 sau 4 căni de ceai de plante. De asemenea, nu trebuie să-l bei după ce a stat în ibric peste noapte, riscul să dezvolte bacterii este ridicat.

Ceaiul verde

Deşi ceaiul verde a fost asociat cu efecte benefice asupra organismului, acesta poate avea și efecte nocive. Astfel, ceaiul verde pare să reducă densitatea minerală osoasă și este contraindicat persoanelor cu risc de osteoporoză. De asemenea, ceaiul verde în exces irită stomacul.

O cană de ceai verde conține 40 mg de cofeină, deci dacă bei mai mult de 2 căni/zi poți avea neplăceri: insomnie, agitație, nervozitate sau chiar tremurul mâinilor. Gravidele și mamele care alaptează au și ele interdicție de a consuma ceai verde.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte răcoritor și un aliat de nădejde în prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni.Totuși, ceaiul de mentă băut în exces, poate avea efecte neplăcute. De aceea, dacă suferi de constipație sau litiază biliară, evită-l.Poți bea în schimb, ceai de tei sau de fructe.

Ceaiul de mentă nu este indicat în doze mari în ulcerul gastric sau duodenal. Nu se recomandă în sarcină şi alăptare.

Află pe clicksanatate.ro când trebuie evitate ceaiurile negru și de mușețel!

Prevenția bolilor începe în farfurie

Cât și cum ții alimentele la frigider

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1