Ce boli ţine la distanţă drojdia de bere

Folosită în coacere şi fermentare de mii de ani, drojdia de bere este şi un adevărat medicament natural. Ea acoperă carenţele de vitamine D, E şi cele din complexul B, de enzime, dar şi de seleniu şi de crom. Uite ce boli poţi trata cu drojdie!

Colesterol şi tensiune. Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău“ şi combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicaţi în apariţia bolilor de inimă. Astfel, bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara. 
Anemie. Cura cu drojdie de bere este indicată şi persoanelor anemice, dar şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile: 3 linguri pe zi, înaintea meselor principale. Mai mult, terapia reglează şi tulburările de coagulare a sângelui.
Imunitate. Răcelile şi bolile infecţioase se tratează eficient cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă. Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă. 
Sistem nervos. Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice. Şi în alte afecţiuni grave, precum Parkinson şi Alzheimer, se recomandă o cură de două săptămâni: câte 4 linguriţe pe zi. În amestec cu mierea de albine, creşte puterea de concentrare.
Obezitate. Persoanele care vor să slăbească pot urma o cură cu drojdie de bere: câte trei linguriţe pe zi, luate pe stomacul gol, timp de 20 de zile pe lună. Cromul din compoziţia drojdiei de bere scade pofta de mâncare şi nevoia de dulce, de aceea drojdia este benefică şi persoanelor cu diabet.
Psoriazis. Cura cu drojdie de bere este eficientă şi în tratarea psoriazisului. În acest sens, se face o cură de 30 de zile (3 linguriţe pe zi). Efectele benefice se constată imediat la nivelul pielii, dacă mărim doza la 4 linguriţe pe zi, scrie clicksanatate.ro.
Acnee. Se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o saptămână de pauză. Complexul de vitamina B şi antioxidanţii sunt de un real ajutor pentru îmbunătaţirea metabolismului celular la nivelul pielii. De asemenea, pentru tratamentul extern, se realizează măşti din 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se aplică pe ten şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă.

Loading...