Ce beneficii aduce sănătății consumul de sfeclă roșie

sfecla_adevarul.ro_.jpg

Sfecla roșie este bogată în vitamine și minerale
Sursa foto: Adevărul.ro

Despre sfecla roșie, terapeuții de renume precizează că substanțele active din compoziția acestei legume sunt o sursă sigură de longevitate sănătoasă. De aceea , se recomandă consumul zilnic de sfeclă roșie sub formă crudă, fiartă, coaptă sau murată.

Ce trebuie să știți despre sfecla roșie

*Sfecla roșie este una dintre cele mai bune surse naturale de Vitamina B9 ( acid folic) și un consum zilnic de 200 grame are efecte benefice pentru activitatea cardiovasculară, a sistemului digestiv și nervos.

*În rădăcina acestei legume există cupru, mineral care combate încărunțirea precoce și ușurează vindecarea fracturilor.        

*Un consum zilnic de 150 g de sfeclă asigură organismului 16% din necesarul zilnic de potasiu și 12% din doza zilnică necesară de magneziu. Aceste minerale ajută la buna funcționare a inimii și  a sistemului nervos.

*Totodată, potasiul din compoziția sfeclei protejează rinichii, jucând  rolul unui adevărat pansament, contribuind și la eliminarea excesului de sodiu din organism.

*În privința manganului conținut de sfeclă, acest mineral  scade nivelul zahărului din sânge, elimină surplusul de apă din organism și ține în frâu înaintarea sclerozei.        

*De asemenea, beneficiile aduse sănătății de această legumă nu se opresc aici: aceasta contribuie la creșterea nivelului de hemoglobină din sânge, datorită dozei semnificative de fier pe care o conține și, în această privință, rivalul său este usturoiul.

* Este importantă și doza de iod pe care o conține sfecla roșie care încetinește procesul de îmbătrânire și favorizează buna funcționare a metabolismului.  

*Sucul de sfeclă roșie este un protector hepatic

Sucul acestei legume acționează ca un protector hepatic care regenerează celulele hepatice. Studiile specialiștilor au scos la iveală că un consum consecvent de sfeclă roșie ține la distanță  evoluția bolilor cronice de ficat, atunci când celulele evoluează spre ciroză.

 *Sucul de sfeclă roșie și morcov previne infecțiile    

Consumată alături de morcov,  sfecla roșie își sporește calitățile nutritive. În același timp, morcovul  este dușmanul cancerului, are efecte remineralizante și sedative; chiar și fiert, morcovul este o sursă de Vitamina A și B6.  Sucul de sfeclă amestecat cu cel de morcov  previne infecțiile și, totodată, reface țesutul afectat de infecții și de calculi.   

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1