Ce alimente e bine să nu consumi seara

alimente.jpg

alimente evitat consum seara sfaturi
Carnea roșie se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte.
www.clicksanatate.ro

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare.

Cu toate acestea, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi la cină,  întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat și îți pot afecta calitatea somnului.

Carnea roșie

Fără îndoială, carnea roșie este bogată în proteine și se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariția somnului, dar poate provoca și gaze, balonare etc.

Totuși, dacă îți dorești neapărat carne pentru masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă și cu mai puține grăsimi. Stropește pieptul cu un pic de lămâie pentru a ajuta digestia.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente nu este bine să consumi seara

Loading...

Citește și

  • Nu eşti adeptul unei alimentaţii echilibrate? Mare atenţie! Ceea ce mănânci îţi poate dăuna sănătăţii. Află totul despre cele mai importante grupe alimentare care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu de la Çagatay Demir, medic nutriţionist la Clinica Anadolu, din Turcia.

  • Serialul Click! despre cei mai periculoşi 190 de conservanţi şi coloranţi din mâncare, început săptămâna trecută, continuă astăzi cu următorii 40 de aditivi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1