Caisa, fructul verii, combate oboseala, stresul și cancerul

Ultima actualizare:

    Caisa este un elixir pentru sănătatea noastrăSursa foto: farmaciata.to
Caisa este un elixir pentru sănătatea noastrăSursa foto: farmaciata.to

Caisa, un fruct de vară, originară din China, este cultivată în Europa din secolul al XVII-lea. Deliciosul fruct contribuie la protejarea organismului de efectele nefaste ale radicalilor liberi. Atuurile nutritive și savoarea caisei sunt optime în două luni de vară- iulie și august. De aceea, este bine să profităm, în acest interval de efectele sale nutritive și să ne răsfățăm cu aceste delicioase fructe

Opiniile specialiștilor despre caise

Recomandată de nutriționiști în toate afecţiunile care manifestă carenţe de vitamine: A, B1, B2, C, PP, de minerale şi de oligoelemente, dieta cu caise fortifică întregul organism. Mai mult, nutriţioniştii japonezi susţin că o cură cu caise revigorează trupul şi înviorează spiritul. În opinia  cercetătorilor japonezi, caisa este cel mai dulce „medicament” care tratează  oboseala și stresul, fiind benefică şi în lupta anti-cancer ( sâmburii acestui fruct). Totodată, numeroşi nutriţionişti europeni susţin că sâmburii de caisă conțin cea mai mare cantitate de Vitamina B17, numită „amigdalina”, o speranță de viață pentru bolnavii de cancer.  Doza recomandată este de 8-9 sâmburi pe zi, iar această cantitate nu trebuie depășită, deoarece, în caz contrar, amigdalina devine toxică pentru organism.  

Există dovezi că tratamentul cu amigdalină a vindecat cancerul

Un documentar care a fost realizat de americanul G. Edward Griffin, în anul 1974,  prezintă mai multe cazuri de bolnavi de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină. În același timp, documentarul prezintă și  mărturiile unor medici care și-au tratat pacienții bolnavi de cancer cu amigdalină. Referitor la dezvăluirile prezentate în material, cancerul, această cumplită boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte s-o combată de zeci de ani, ar fi “o boală a deficienţei”, ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (Vitamina B17). Acest deficit de amigdalină este asemănător  cu deficitul de Vitamina C (în cazul  scorbutului)  sau cu cel de Vitamina B3 ( în cazul pelagrei).

Vitamina B17 a fost descoperită cu 5000 de ani în urmă

În zilele noastre, Vitamina B17  este mai  puțin cunoscută, deși ea a fost descoperită cu 5000 de ani în urmă, când era folosită de  egipteni şi de  locuitorii Chinei Antice. Aceștia au numit această vitamină ”amigdalină”,  deoarece atunci era extrasă din migdalele amare. Preparatele făcute atunci pe baza amigdalinei erau consumate mai ales pentru menţinerea sănătăţii, deoarece erau recunoscute  efectele detoxifiante ale amigdalinei.  Acest ”elixir”, amigdalina, a fost folosit ulterior de greci şi de romani în scopuri terapeutice. Cercetătorii susțin că structura chimică a Vitaminei B17   (amigdalina), este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina este cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina B17 poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.

Datorită cumplitelor controverse, acest tip de tratament cu Vitamina B17 a fost  abandonat de mulți medici. Totuși, diferite surse menționează că, deși tratamentul cu amigdalină  este considerat o metodă neconvențională,  vindecarea cancerului cu Vitamina B17 (amigdalina) este posibilă în prezent în clinici din unele țări precum Marea Britanie, Germania sau Elveţia.

Despre interdicțiile legate de tratament

În același timp, consumul de antibiotice, alcoolul și cafeaua reduc foarte mult efectele amigdalinei. De aceea, cine urmează un tratament de revigorare cu Vitamina B17 trebuie să țină seama de aceste interdicții.

Amigdalina poate contribui la tratarea cancerului, boala secolului

”Există opinii care susțin că Vitamina B17, amigdalina, prezentă mai ales în compoziţia sâmburilor de caisă, ar contribui la prevenirea și la tratarea acestei boli a secolului. Din păcate, de zeci de ani, discuţiile pro şi contra, pe această temă, continuă, precizează Maria Niculescu, specialist în nutriție.   

Impactul caisei asupra organismului

Caisa este ușor laxativă, datorită fibrelor și a  sorbitolului, o substanță care stimulează  în mod natural tranzitul  și echilibrează  încet funcționarea intestinală. Când fructul ajunge la maturitate, aciditatea sa scade. De aceea, nutriționiștii recomandă ca fructul să fie consumat când este copt, deoarece atunci  este ușor de digerat și este  mai dulce. Consumul caisei completează în mod eficient nevoile noastre  nutritive: beta-carotenul, o substanță cu  proprietăți antioxidante, pe care organismul o transform în vitamina A ( indispensabilă creșterii și  tegumentului). Nutriționiștii susțin că două cais ( 100g) suplinesc mai mult de 50% din nevoile de provitamina A. De asemenea, vitamina E și vitamina C  din compoziția caisei întăresc efectul protector al carotenoidelor.

Caisa are un efect tonic și asupra epidermei

Efectul tonic al caisei se manifestă în mod vizibil şi asupra epidermei, iar măştile cosmetice cu caise revigorează foarte repede tegumentul obosit.

 Să alegem cu grijă caisele!

Caisele trebuie alese cu multă grijă: să fie viu colorate: de la portocaliu la roșu aprins. După ce a fost culeasă, caisa nu se mai coace, ci se stafidește și se usucă. După cumpărare, trebuie s-o consumăm în următoarele cinci zile; astfel, vom limitata pierderea vitaminelor din compoziția fructului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net