Boli pe care le poţi moşteni de la părinţi

glicemie.jpg

diabet, glicemie, boli ereditare, boala mostenita, diabet de tip 2
Rudele de gradul I ale unei persoane care suferă de diabet de tip II au un risc de 3 ori mai mare de a face boala.
www.clicksanatate.ro

Moştenirea genetică are un rol important în ceea ce priveşte apariţia unor afecţiuni. Descoperă care sunt bolile care se transmit de la părinţi la copii!

Diabetul zaharat

Dacă părinţii suferă de o formă de diabet, copiii pot moşteni boala. Cel mai mare grad de risc îl au persoanele care au ambii părinţi bolnavi de diabet zaharat.

Cercetările de specialitate au arătat că rudele de gradul I ale unei persoane care suferă de diabet de tip II prezintă un risc de trei ori mai mare de a face boala. Dacă ai rude care suferă de diabet ai grijă să duci un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie sănătoasă.

Unele tipuri de cancer

Printre afecţiunile care pot fi moştenite este şi cancerul. Formele de cancer cel mai mult influenţate de gene sunt cel mamar, ovarian, de stomac şi cancerul de colon. Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care prezintă mutaţiile genelor  BRCA1 şi BRCA2 prezintă un risc dublu de a dezvolta cancer de sân pe parcursul vieţii, faţă de cele care nu prezintă aceste anomalii.

Testarea genetică este cea care îţi poate spune dacă ai predispoziţie către una dintre aceste forme de cancer.

Anumite afecţiuni ale ochilor

Multe dintre afecţiunile oculare pot fi influenţate genetic. Printre acestea se numără miopia, astigmatismul, glaucomul şi hipermetropia. De aceea, este foarte important ca părinţii care suferă de o astfel de afecţiune să meargă cu copii la un control oftalmologic de rutină, pentru ca eventualele probleme să fie depistate din timp.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni se moștenesc de la părinți!

Cum să slăbeşti 15 kg în 2 săptămâni

4 metode suprinzătoare pentru a scăpa de depresie

Loading...

Citește și

  • cearcane semne prezenta boli sfaturi

    Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm. Aflam in acest articol ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic.

  • Te-ai gândit vreodată că alergiile pot fi moştenite? Studii recente susţin că riscul unui copil de a dezvolta o boală alergică este de două ori mai mare atunci când părintele de acelaşi sex este alergic.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1