Berea te ajută să-ţi exprimi mai bine emoţiile

12-13-sante-35276192_xl.jpg

Poţi bea, dar cu măsură! Pentru femei sunt indicaţi maximum 330 ml de bere pe zi, iar pentru bărbaţi 660 ml
Citeste tot despre: 

Se ştie că gesturile şi mimica sunt la fel de importante în comunicare ca şi limbajul. Indiferent ce spui sau cât de convingător încerci să fii, micile gesturi îţi trădează adevărata stare de spirit. Se pare că în acest scenariu, consumul moderat de alcool joacă şi el un rol însemnat.

Trei cercetători germani au publicat recent un studiu privind impactul consumului moderat de alcool asupra exprimării faciale a emoţiilor, în contextul interacţiunii sociale. Analiza a implicat treisprezece studii şi a fost realizată pe un eşantion format din adulţi cu vârsta de până în 35 de ani. Opt dintre studiile analizate au inclus participanţi de ambele sexe, trei studii au fost realizate exclusiv pe bărbaţi, iar două studii exclusiv pe femei. Rezultatele arată că un consum moderat de bere la diverse întâlniri cu prietenii sau cu familia are un efect asupra exprimării emoţiilor la nivelul feţei. „Practic, atunci când berea este consumată în situaţii cu niveluri moderate de interacţiune socială, nu este afectată exprimarea emoţiilor pozitive, însă este redusă exprimarea facială a emoţiilor negative”, spune dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. 

Rezultatele confirmă şi diferenţele dintre sexe atunci când vine vorba despre exprimarea facială a emoţiilor, bărbaţii fiind, în general, mai puţin expresivi comparativ cu femeile. Totodată, bărbaţii utilizează mai multe expresii faciale ce pot fi interpretate ca semne de putere şi mândrie şi zâmbesc mai puţin comparativ cu femeile. Studiul arată, dacă mai era cazul, că alcoolul moderat descreţeşte frunţile şi dă o stare de bine. „Berea, în particular, datorită conţinutului de hamei, s-a demonstrat că poate reduce nivelul de stres şi anxietate, înlesnind exprimarea facială a emoţiilor pozitive”, completează Corina Zugravu.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1