Beneficiile consumului zilnic de avocado

shutterstock_1464746852.jpg

E delicios dacă ştii cum să-l prepari
Citeste tot despre: 

Mulţi îl consideră greţos şi fără nici un gust, însă avocado compensează cu multe alte calităţi: este bogat în vitamine, în fibre şi grăsimi bune, dă senzaţia de saţietate, reglează tranzitul şi reduce balonarea. În plus, este absolut delicios dacă ştii cum să îl prepari.

“Studiile au aratat că avocado este un fruct bogat în fibre şi grăsimi monosaturate, care ajută corpul să lupte împotriva diabetului şi a bolilor vasculare. 100 grame de avocado conţin 1,8 grame de carbohidraţi, 4,4 grame de proteine, 23 grame de grăsime şi 3,3 grame de fibre. Dacă vreţi să slăbiţi, atunci avocado este un aliat de nădejde.

Consumând doar jumătate de avocado la fiecare masă veţi obţine mai repede senzaţia de saţietate, astfel că veţi mânca mult mai puţin. În plus, acest fruct este bogat în vitaminele A, B1, B2, D, E, K, H, PP şi are un conţinut foarte mare de potasiu, care vă ajută să faceţi mai uşor tranziţia spre o dietă ketogenică”, aflăm de la nutriţionistul Gianluca Mech. 

Mai mult, fiind un fruct bogat în fibre, avocado este indicat şi persoanelor ce suferă de probleme digestive şi manifestă des senzaţia de balonare.

“Avocado este un fruct bogat în fibre, dintre care 25% sunt solubile. Acestea sunt utile pentru buna funcţionare a organismului, reglează tranzitul intestinal şi reduc senzaţia neplăcută de balonare. Recomand consumul de avocado la fiecare masă, fie pe un toast dimineaţa, într-o salată la prânz sau alături de peşte la cină”, adaugă specialistul. Avocado se consumă când e copt (moale, dar verde deschis la interior), pasat în mixer cu câteva roşii cherry, sare, piper şi sos iute (guacamole), sau adăugat în salate, bucăţele. Poate fi inclus şi în deserturi. O reţetă delicioasă puteţi obţine mixând avocado cu o banană coaptă, cu bucăţele de nuci, cacao, miere şi puţin lapte.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1