Beneficii neştiute ale uleiului de măsline

ulei_masline.jpg

ulei de masline, boala de inima, osteoporoza, anticancer, colesterol
Două linguri de ulei de măsline pe zi scad la jumătate riscul de a face o boală de inimă.
www.clicksanatate.ro

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele care dau gustul delicios al salatelor. În plus, este un tip de ulei benefic pentru sănătate.

Previne osteoporoza

Uleiul de măsline conţine antioxidanţi şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 care au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor. Aceste substanţe ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase.

Este indicat în special în alimentaţia femeilor predispuse la osteoporoză, afecţiune des întâlnită mai ales la acelea trecute de vârsta de 50 de ani.

Reduce riscul de cancer

Uleiul de măsline ajută în prevenirea cancerului de colon, după cum arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Mai ajută şi la prevenirea cancerului de sân, cât şi a cancerului de piele, datorită luteinei şi vitaminei A. Este indicat, de asemenea, şi în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice, precum ulcer şi gastrită hiperacidă.

Bun pentru sănătatea inimii

Dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate, după unele studii. Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi scad tensiunea arterială.

Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci ulei de măsline!

Când să iei medicamentele în funcție de destinația lor

Simptomele care anunţă cancerul de stomac

Loading...
 
 

Citește și

  • Ştiai că, în afara faptului că te ajută să faci cele mai delicioase salate în această vară, uleiul de măsline este şi un aliat de nădejde al sănătăţii tale?

  • Când vine vorba de păr, cea care ne dă cele mai multe bătăi de cap rămâne mătreaţa. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune ce putem face atunci când şampoanele nu mai fac faţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1