Bea suc de portocale în fiecare dimineaţă!

Începe-ţi ziua cu un suc de portocale, este îndemnul nutriţioniştilor. Şi asta pentru că nu este doar o băutură răcoritoare, ci are şi valoare nutriţională, fiind bogat în vitamine şi minerale. Şi nu numai, întrucât portocala este un excelent antiinflamator şi antioxidant.

  • Vitamina C. Două pahare de suc de portocale pe zi pot creşte concentraţia de vitamina C din organism cu 40-64%. Vitamina C este o vitamină esenţială, care nu poate fi sintetizată de corpul uman, un antioxidant important, o substanţă care protejează organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule ce pot provoca leziuni ale ţesuturilor şi îmbătrânire precoce. Graţie vitaminei C pe care o conţine şi a rolului său de protecţie al organismului, consumul de suc de portocale previne inclusiv apariţia ridurilor. 
  • Stimulează sistemul imunitar. Sucul de portocale susţine funcţia sistemului imunitar şi are un rol important în prevenirea răcelilor şi a infecţiilor. Prin întărirea sistemului imunitar, creşte rezistenţa organismului la infecţii. Sucul portocalelor reduce riscul formării calculilor renali şi al instalării bolilor de rinichi.
  • Protecţie împotriva inflamaţiei. Aportul de glucoză al meselor bogate în grăsimi poate declanşa reacţii inflamatorii în organism. Reacţiile inflamatorii duc la dezvoltarea rezistenţei crescute la insulină, cauza frecventă a diabetului zaharat de tip 2 şi a aterosclerozei, rigidizarea pereţilor vaselor de sânge cauzată de depunerile de grăsimi. Consumul de suc de portocale, carbohidraţi, dar şi grăsimi sănătoase previne apariţia inflamaţiei în organism - o măsură preventivă eficace împotriva rezistenţei la insulină şi a aterosclerozei. 
  • Scade colesterolul. Consumul constant de suc de portocale poate determina scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate scăzută la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol. Totuşi, mecanismul din spatele îmbunătăţirii acestui proces este încă neclar. Sunt necesare şi alte studii clinice. Sucul de portocale ajută în lupta cu indigestia, constipaţia, dar şi alte probleme digestive, conform www.sfatulmedicului.ro.
loading...
Loading...