Bea cel puţin 6 pahare de apă pe zi

Ultima actualizare:

S-a observat că există un interval de timp lung între momentul în care corpul se deshidratează cu adevărat şi momentul în care apare senzaţia de sete. De fapt, setea apare când există deja un grad de deshidratare. Aceasta scade vitalitatea şi poate contribui la apariţia multor simptome.

Consmul de alimente sărate sau al produselor cu grad înalt de prelucrare vor scoate mult mai uşor apa din ţesuturi. De asemena cofeina sau alcool duc la un grad ridicat de deshidratare.

Consumul diureticelor sau al substanţelor care au efect secundar eliminarea apei, fac ca pierderile de apă să fie ridicate, necesitând un consum suplimentar de apă.

Pe lânga un metabolism slab, fără energie, simptomele deshidratării sunt numeroase. Ameţeli, palpitaţii, irascibilitate, oboseală, eruptii cutanate. S-a observat şi apariţia unor afecţiuni asociate cu deshidratarea, cum ar fi hipertensiunea arterială, colitele, poliartritele, obezitatea, astmul, alergiile.

Se recomandă sistemele de filtrare a apei în idea de a ocoli problemele care apar de la o apă infestată cu diverşi poluanţi. Doză recomandată este de minimum 6 pahare pe zi, la care se adaugă câte 1 pahar pentru fiecare ceaşcă de cafea consumată, sau 2 pahare de apă pentru 100 de ml de alcool.

Dacă temperaturile sunt ridicate, se poate consuma chiar mai mult de 8 pahare pe zi, mai ales în timpul exerciţiilor fizice. Cei care urmează programe de detoxifiere trebuie să depăşească aportul zilnic de apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Consumarea unei cantităţi prea mari de apă, peste 4 litri pe zi, poate să suprasolicite inima şi rinichii, fără a afecta grav aceste organe. Dacă nu obişnuiţi să consumaţi apă şi apoi brusc se creşte cantitatea, este posibil să vă simţiţi balonaţi. Organismul se va adapta în câteva zile şi se va resimţi efectul benefic al acestui consum.

Adulţii au nevoie de 1,5 litri de apă pe zi

La adult, 50% din greutatea corpului este apă. Surprinzător, creierul este rezervorul de apă cel mai concentrat, apa reprezentând 85% din greutatea acestuia.

Avem nevoie de cel puţin 1,5 litri de apă pe zi pentru detoxifiere deoarece reziduurile sunt eliminate din corp prin vene, artere, vase limfatice, glande, organe, care pompează, alimentează şi transportă lichidele.

Apa este implicată în activităţile biochimice ale corpului şi este un solvent în procesele metabolice. Este component important al sângelui (plasma), al lichidelor intra- şi extracelulare. De asemenea toate ţesuturile corpului, inclusiv cartilajele şi pielea, sunt consumatori de apă.

Fructele şi legumele ţin de sete

Pe parcursul zilelor de vară, când mercurul urcă în termometre, riscăm să ne deshidratăm. Ştiai că poţi rămâne hidratat şi cu ajutorul alimentelor, nu doar al apei? Ananasul este un fruct plin de apă care hidratează organismul.

El conţine o substanţă cunoscută sub numele de bromelaină, care ajută la detoxifierea organismului. Unul dintre cele mai hidratante fructe ale verii, pepenele roşu conţine cea mai mare parte apă (aproximativ 95%), dar şi săruri de hidratare (magneziu, calciu etc.).

O altă legumă care te ajută să te hidratezi şi îţi oferă vitaminele necesare organimului este ţelina. Deşi este un pic mai greu de ,,ronţăit", ţelina conţine mare parte apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net