Bea ceai de cimbrişor dacă ai mâinile reci!

maini-reci.jpg

Pentru a scăpa de senzaţia de mâini şi piciore reci trebuie să renunţaţi la ţigări şi să mâncaţi sănătos
Foto: Shutterstock

Pentru a scăpa de senzaţia de mâini şi piciore reci trebuie să renunţaţi la ţigări şi să mâncaţi sănătos. Acesta este primul sfat care trebuie urmat. Ca plante medicinale ce pot fi utilizate putem aminti castanul sălbatic, cimbrişor, coada-şoricelului, măceşul, pinul. Pot fi folosite sub forma de ceaiuri pentru uz intern sau băi, pentru uz extern.
Ceaiul de cimbrişor este un bun leac pentru mânile reci. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită şi se beau 2 căni pe zi. Pune sâmgele în mişcare şi ne scapă de senzaţia neplăcută de frig din corp.
Măceşele nu sunt doar o bună sursă de vitamina C, ci ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei. Preparaţi un decoct dintr-o lingură de fructe, la o cană cu apă clocotită care se fierbe 10 minute. Se beau 2 căni pe zi.
Castanul sălbatic este un aliat când vine vorba de picioare reci. Se prepară un decoct dintr-o lingură de scoarţă la 250 ml apă clocotită, se fierb 20 de minute, apoi se strecoară. Se fac băi locale, calde.
Compresele calde cu ceai de coada-şoricelului sunt eficiente atunci când ai picioarele reci ca gheaţa. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la 200 ml de apă rece, se fierbe 15 minute, se aplică comprese locale calde.

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5