Aşa te poţi lăsa de fumat

CLIIMA20120408_0025_1.jpg

Nu renunţa brusc la ţigări
Citeste tot despre: 

Ai în plan să te laşi de fumat şi nu ştii cum să începi? Potrivit specialiştilor webmd.com, există câteva strategii care îşi pot dovedi eficienţa în lupta împotriva fumatului.

Nu renunţa brusc la ţigări. 95% din persoanele care încearcă să se lase de fumat fără terapie în acest sens sau fără medicamente sfârşesc prin a-şi relua vechile obiceiuri. Răspunsul constă în faptul că nicotina creează dependenţă.

Apelaţi la alte produse care conţin nicotină. Dorinţa de a mai consuma "doar o ţigară" poate fi copleşitoare, însă metodele de înlocuire a nicotinei pot fi de folos în aceste situaţii.

Studiile demonstrează că pastilele, guma de mestecat cu nicotină, patch-urile de nicotină îţi dublează şansele de a reuşi să te laşi de fumat.

Fă mişcare. Activitatea fizică te poate ajuta să reduci pofta de nicotină. Când tânjeşti după o ţigară, pune-ţi rolele în picioare sau ieşi la alergat.

Chiar şi exerciţiile uşoare, precum mersul pe jos sau grădinăritul îţi pot fi de folos.

Stabileşte o recompensă. Pe lângă beneficiile de care organismul se va bucura, unul dintre motivele pentru care merită să renunţi la fumat constă în faptul că vei economisi bani. Recompensează-te la un anumit interval de timp.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1