Apa salină vindecă mai repede rănile și ulcerațiile

sare.jpg

sare, solutie salina, apa cu sare, aerosoli, raceala
Sarea conţine o substanţă numită clorură de sodiu care, dizolvată în apă, devine remediu pentru eliberarea căilor nazale, având efect antibacterian şi antimicrobian.
www.clicksanatate.ro

Obișnuiești și tu să folosești apa cu sare de mare pentru a face gargară sau pentru a combate rinita? Află la ce te ajută acest remediu în rândurile de mai jos!

Aici nu este vorba despre apa de mare, ci despre despre apa cu sare de mare purificată. Aceasta se găsește sub denumirea de apă salină sau soluție salină și este sterilă.

Tratarea rănilor

Cu toate că bacteriile din zona rănii intră în contact cu sarea nu se mai multiplică. Specialiștii spun că, dacă te-ai lovit și ai o ulcerație la nivelul pielii, nu este recomandat să faci baie în mare, deoarece aceasta poate conține bacterii ca Stafilococul auriu. Pentru acest tip de bacterie, sarea reprezintă un teren propice pentru înmulțirea ei. Cel mai bine e să mergi să cumperi o bucățică de sare de la salină sau să-ți prepari singur acasă o soluție din apă și 1 linguriță de sare grunjoasă sau de Himalaya. Soluție este acel lichid concentrat. Sarea nu se pune pe rana deschisă.

Remediu contra rinitelor

Sarea conține o substanță numită clorură de sodiu. Soluția de mai sus are diferite întrebuințări: eliberează căile nazale, curăță inciziile efectuate în timpul operațiilor chirurgicale. De ceva vreme este folosită ca antibacterian și antimicrobian de cei care și-au prins piercing-uri. Soluția salină se găsește și la magazinele de produse naturiste și farmacii și se recomandă în rinite și sinuzite.

Truc

Folosește apa sărată sub formă de aerosoli pentru a preveni şi trata rinitele alergice, sinuzitele, virozele, bronşita cronică.

Combate inflamația

Clorura de sodiu, substanța chimică din sare, când intră în contact cu organismul favorizează eliminarea lichidelor din celule. Dacă în acest lichid se găseau bacterii nocive, clorura de sodiu va ajuta la eliminarea acestora. Prin acest proces, rana se va curăța și se va reduce inflamația.

Află pe clicksanatate.ro ce este apa sole și cum o poți folosi să scapi de insomnie și de neplăcerile digestive!

Ce trebuie să știi înainte de o cură de detoxificare

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

 

Loading...

Citește și

  • Studiile clinice şi experienţa seculară au demonstrat efectul benefic antireumatic şi antiartrotic al apei de Bazna. Tratamentul în renumita staţiune ar trebui să dureze cel puţin zece zile.

  • O baie fierbinte, după o zi stresantă de muncă, te ajută să te relaxezi şi îţi stabileşte echilibrul de hidratare a întregului corp. Baia cu sare, însă, are şi efecte benefice asupra siluetei.