Ameţelile pot ascunde boli grave

Citeste tot despre: 

Ţi se întâmplă să-ţi pierzi echilibrul şi să ai senzaţia că totul în jurul tău se mişcă? Stările de ameţeală pot fi un semnal care anunţă dezechilibre sau afecţiuni ale organismului. „Click! pentru femei“ îţi spune ce afecţiuni pot genera aceste simptome.

Variaţiile de tensiune arterială. Oscilaţiile de tensiune nu au o cauză bine determinată însă pot apărea în urma secreţiei excesive a hormonilor renali, a unui efort îndelungat, a deshidratării sau a expunerii permanente la stres. Durerile de cap, ameţeala şi leşinul pot fi semne ale variaţiilor de tensiune arterială.
Migrenă. Mai mult decât o simplă durere de cap, migrenele se manifestă printr-un disconfort puternic care poate dura între 4 şi 72 de ore. Migrenele sunt anunţate prin câteva simptome specifice: ameţeli, greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină şi la sunete şi străfulgerări luminoase.
Accident vascular cerebral. Afecţiunea se caracterizează prin apariţia bruscă a ameţelii, a vederii înceţoşate, a incapacităţii mişcării mâinilor şi picioarelor. În acest caz, ameţeala poate să se menţină chiar şi câteva zile.
Vertij. Senzaţia de greaţă, de vomă, de pierdere a echilibrului sau dificultatea de mişcare se numără printre simptom. Acesta poate apărea brusc, cu o durată de manifestare de câteva minute.
Otită. Infecţia urechii interne se poate manifesta prin ameţeli, vomă şi pierderea echilibrului. Dacă ameţeala este însoţită şi de pierderea auzului înseamnă că te confrunţi cu labirintită - afecţiune care se caracterizează prin inflamarea sistemului de cavităţi şi a canalelor care formează urechea internă.
Anemie. Se caracterizează prin lipsa de globule roşii sau de hemoglobină care determină un transport mic de oxigen spre sânge. În consecinţă, anemia poate provoca ameţeli, care pot creşte în intensitate la modificarea posturii fizice.

Loading...
 
 

Citește și

  • Faci des infecţii urinare? Bufeurile specifice menopauzei nu-ţi dau pace? Toate îşi găsesc naşul cu ajutorul leacurilor din plante. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva care leacuri care acţionează garantat!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1