Alimentele care constipă. Ce produse trebuie să consumi cu moderație

durere_burta.jpg

lista alimente favorizare constipatie alimentatie
Carnea friptă sau fiartă și consumată în cantități mari poate provoca constipație dacă nu se consumă alături de legume.
www.clicksanatate.ro

Prin constipație se înțelege eliberarea rară a scaunelor, de aproximativ 2-3 ori pe săptămână, însoțită de dureri abdominale sau de balonare.

Problemele apar când alimentația este bogată în carne, produse de patiserie și brânzeturi, care îngreunează digestia. Pentru un tranzit intestinal optim, este nevoie ca fibrele (prezente în legume, fructe și cereale integrale) să nu ne lipsească din dieta zilnică. Iată ce alimente trebuie să eviți atunci când suferi de constipație!

Alimente care constipă - băuturi

Băuturile calde precum cacao cu apă, ceai de mentă, vin roşu, suc de afine, lapte dacă are efect constipant (se va adaugă lactoză).

Alimente care constipă - supe

Anumite supe de făinoase, în mod special cea de orez sau de morcovi, pot provoca constipație. De asemenea, în această categorie intră și bulionul simplu de carne.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente favorizează apariția constipației

Loading...

Citește și

  • Nu eşti adeptul unei alimentaţii echilibrate? Mare atenţie! Ceea ce mănânci îţi poate dăuna sănătăţii. Află totul despre cele mai importante grupe alimentare care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu de la Çagatay Demir, medic nutriţionist la Clinica Anadolu, din Turcia.

  • Dacă vrei să-ţi mai condimentezi un pic viaţa sexuală, află că există alimente, altele decât bine cunoscuta tripletă căpşuni-ciocolată-usturoi, care îţi pot da starea de spirit necesară unei seri... în doi. Uite ce trebuie să savurezi înainte de a merge la „culcare”!