Alimente care scad glicemia

Citeste tot despre: 

Nivelul ridicat al glicemiei – deci al cantităţii de zahăr din sânge - este un duşman de temut al sănătăţii, dar şi al siluetei, căci duce la apariţia kilogramelor nedorite. Citeşte în revista “Click! pentru femei” despre alimentele cu ajutorul cărora poţi să-ţi reglezi glicemia.

Indexul glicemic este un indicator al puterii alimentelor de a creşte glicemia. Cu cât indexul este mai ridicat, cu atât alimentul respectiv duce la o creştere mai rapidă a concentraţiei de zahăr (glucoză) în sânge. Un produs cu indice glicemic mare stimulează secreţia de insulină, hormonul pancreatic menit să readucă glicemia la valorile normale.  Această reechilibrare se face prin mai multe mecanisme, unul dintre ele fiind depunerea grăsimilor. 

Roşiile

Deoarece conţin o cantitate importantă de crom (5 micrograme la 100 g), roşiile sunt indicate persoanelor care au glicemia crescută. Cromul joacă un rol fundamental în metabolismul glucozei şi al grăsimilor. Este recomandat să mănânci câteva roşii, în fiecare zi. Eficient este şi sucul proaspăt de tomate.

Usturoiul

Pentru echilibrarea nivelului de insulină şi de glucoză în sânge este indicat consumul de usturoi crud. Efectul benefic se datorează mai multor substanţe care se găsesc în acest condiment. Pentru a face usturoiul mai uşor de digerat zdrobeşte-l bine înainte de a-l adăuga la preparatele tale. Totodată, combinat cu pătrunjel, cimbru, rozmarin şi un strop de ulei de măsline, devine mai digerabil.

Merele

Au un conţinut ridicat de fibre alimentare şi antioxidanţi, ceea ce le face ideale în caz de glicemie crescută. Fibrele şi antioxidanţii care se găsesc în special în coaja merelor ajută la eliminarea excesului de zahăr prin urină. Coaja acestor fructe este bogată în quercitină, antioxidant cunoscut pentru că reduce riscul de diabet.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1