Alege crema de protecţie solară potrivită

Citeste tot despre: 

Soarele este bun pentru pielea ta, dar nu în condiţiile în care stai foarte multe ore la plajă în intervalul orar în care nivelul radiaţiilor solare este foarte ridicat şi nociv. Iată câteva sfaturi de la specialiştii eva.ro.

Alege cremele fără vitamina A! Foarte multe produse de plajă conţin vitamina A, pe care o găseşti între ingrediente şi sub denumirea de "retinyl palmitate". Noile cercetări arată că acestea favorizează dezvoltarea tumorilor şi a leziunilor la nivelul pielii.

Evită produsele tip spray sau pudră! Alege cremele în defavoarea spray-urilor şi a pudrelor care răspândesc mici particule în timpul aplicării, facilitând ingerarea lor.

Fereşte-te de cremele care conţin oxibenzon! Specialiştii avertizează cu privire la oxibenzon, care poate cauza reacţii alergice, tulburări hormonale şi penetrează cu uşurinţă pielea, ajungând în sânge. 

Cremele cu oxid de zinc sau dioxid de titan, cele mai bune! Chiar dacă şi acestea pot să fie periculoase în cazul în care ajung în sânge, studiile efectuate până în prezent arată clar că aceste substanţe nu penetrează pielea şi nu ajung în sânge.

Aplică crema cu 30 minute înainte de a ieşi la plajă! Utilizează creme de fotoprotecţie cu spectru larg (UVA si UVB) şi cu factor de protecţie corespunzător tipului de piele de fiecare dată când te expui la soare. Aplică-le cu 30 de minute înainte să ieşi la soare şi reaplică-le la fiecare două ore.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1