Șapte plante care scad tensiunea arterială

Boală frecvent întâlnită, hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută trebuie ţinută sub control, mai ales când afară este cald. În ultimii ani, această afecţiune este întâlnită din ce în ce mai des şi la oamenii abia trecuţi de 40 de ani. Uite câteva plante care te ajută dacă te confrunţi cu această probleme de sănătate!

  1. Busuiocul este o plantă care se potriveşte în mai multe preparate culinare, dar poate şi să îţi scadă tensiunea arterială. Deşi doar pentru scurt timp, extractul de busuioc scade tensiunea arterială. Trebuie doar să adaugi busuioc proaspăt în alimentaţia ta. 
  2. Scorţişoara este un alt condiment care nu necesită un efort prea mare ca să îl incluzi în alimentaţia ta zilnică. Şi ea poate să reducă valoarea tensiunii arteriale, atunci când este prea mare. Consumând scorţişoară în fiecare zi, acest lucru poate reduce tensiunea arterială la oamenii care suferă de diabet. 
  3. Cardamomul este un condiment care provine din India. Un studiu care a analizat efectele cardamomului asupra sănătăţii a arătat că participanţii au observat o reducere semnificativă în cazul tensiunii arteriale după ce au luat zilnic cardamom, pe o perioadă de câteva luni.
  4. Seminţele de in sunt bogate în acizi graşi Omega-3, care au puterea de a reduce tensiunea arterială în mod semnificativ. Ele te pot proteja de ateroscleroză, o maladie cardiovasculară cu puternice efecte, reducând nivelul colesterolului seric, îmbunătăţind toleranţa la glucoză şi acţionând ca un antioxidant.
  5. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială, făcând ca vasele tale de sânge să se relaxeze şi să se dilate. Acest lucru permite sângelui să circule mai bine şi astfel este redusă presiunea sângelui.
  6. Ghimbirul te poate ajuta să ţii sub control tensiunea arterială, mai ales că s-a demonstrat că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi relaxează muşchii din jurul vaselor de sânge. În plus, ghimbirul este un ingredient care poate fi adăugat cu uşurinţă atât în reţetele de băuturi, cât şi în preparate culinare.
  7. Seminţele de ţelină sunt folosite în anumite ţări pentru a da savoare supelor, tocăniţelor şi altor preparate. Însă studiile arată că ţelina poate fi un aliat eficient în tratarea hipertensiunii. Poţi să foloseşti seminţele pentru a reduce tensiunea arterială, dar poţi să transformi întreaga plantă într-un delicios suc de ţelină. În plus, ţelina este un excelent diuretic, lucru care poate explica efectele sale asupra tensiunii arteriale, scrie doc.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1