5 lucruri pe care nu le ştiai despre hamburgeri. N-o să-ţi mai vină să-i mănânci!

Citeste tot despre: 

Cu toţii ştim că produsele de tip fast food nu sunt sănătoase, dar puţini dintre noi sunt cei care cunosc ce ingrediente nocive conţin acestea. Revista Business Insider a publicat un articol despre cinci lucruri pe care nu le ştiai despre hamburgeri. Iată ce mănânci fără să ştii!

Pasta de carne conţine hidroxid de amoniu
Pasta de carne din hamburgeri conţine o mare cantitate de hidroxid de amoniu, o soluţie chimică folosită pentru a distruge bacteriile din carne. Bucătarul Jamie Oliver a fost prima vedetă care a atras atenţia asupra acestor produse de tip fast food care ne pot îmbolnăvi. El a cerut ca acestea să fie corect etichetate din punct de vedere al ingredientelor în aşa fel încât consumatorul să ştie ce cumpără dar şi la ce riscuri se expune.
Carnea dintr-un hamburger poate proveni de la zeci de vite, nu de la un singur animal. Aceste vaci provin, al rândul lor, din întreaga lume. Este aproape imposibil de depistat sursa exactă a cărnii în cazul unor îmbolnăviri.

Carnea conţine atibiotice
Vacile sunt îndopate cu antibiotice. În momentul în care consumăm carne în exces, aceste substanţe sunt asimilate de organism, iar omul ajunge, în timp, să devină rezistent la astfel de medicamente. În cazul unor îmbolnăviri sau infecţii grave, tratamentele pe bază de antibiotice nu-şi vor mai face efectul. 

Carnea de vacă este expusă la radiaţii
Carnea de vită este expusă la raze X, raze gamma şi unde electronice pentru a se distruge bacteria e-coli. Este o metodă controversată, din punctul de vedere al multor nutriţionişti şi medici extrem de periculoasă pentru sănătate. Producătorii, în schimb, susţin că metoda este sigură şi marcată pe ambalajul cărnii comercializate.

Loading...