5 lucruri pe care nu le știai despre ciocolată

Ultima actualizare:

    Ciocolata te poate face mai energic, fiind considerată o gustare de dimineață potrivită.Foto: Hepta
Ciocolata te poate face mai energic, fiind considerată o gustare de dimineață potrivită.Foto: Hepta

Ciocolata este un desert iubit de mulți, de la copii până la oameni în vârstă, însă de cele mai multe ori este evitată, mai ales de persoanele care sunt la dietă, pentru că zahărul pe care îl conține duce la îngrășare. Totuși, există câteva beneficii neștiute ale acesteia.

1. Este un aliment bogat în nutrienți

Ciocolata cu un conținut mai mare de cacao, de exemplu, de 75%, conține foarte mulți nutrienți. Un baton de ciocolată de 100 de grame îți poate oferi mai mult de jumătate din doza recomandată de magneziu și aproximativ două treimi din cantitatea de fier necesară în organism. De asemenea, ciocolata mai conține și fibre, zinc, seleniu și potasiu.

2. Poate îmbunătăți circulația sângelui

Ciocolata are un efect similar cu cel al aspirinei asupra circulației sângelui: previne cheagurile de sânge, iar consumul ciocolatei cu conținut ridicat de cacao poate preveni atacurile cerebrale și cardiace.

3. Reduce senzația de oboseală

Dacă suferi de Sindromul de oboseală cronică, este recomandat să adaugi ciocolata în dieta ta zilnică. Un grup de oameni care suferă de acest sindrom a fost supus unui experiment care presupunea ingerarea unei doze zilnice de ciocolată, iar rezultatele au fost benefice: suferinzii erau mai puțin obosiți, iar ciocolata nu a generat o creștere în greutate.

4. Îmbunătățește memoria

Unele studii relevă faptul că ciocolata poate îmbunătăți funcția cognitivă (de învățare), însă și în acest caz este recomandat consumul de ciocolată neagră.

5. Te face mai fericit

Un studiu realizat de Universitatea Swinburne din Australia arată că ciocolata te face mai fericit nu doar datorită gustului plăcut, ci și datorită unei chimicale din compoziția ei. Anadamina conținută induce o stare de energie și fericire, iar ciocolata amăruie poate stimula producția de serotonină, numită și „hormonul fericirii” .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net