5 alimente care te scapă imediat de balonare

digetive.jpg

lista alimente prevenire tratare balonare
Fiind ușor digerabilă și laxativă, banana este fructul cel mai indicat în caz de indigestie.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Balonarea este una dintre cele mai frecvete neplăceri cu care te poţi confrunta, mai ales după mesele copioase din perioada Sărbătorilor. Iată ce alimente trebuie să consumi, ca să te pui la adăpost de această problemă!

Ovăz

Unul dintre principalii aliaţi în lupta cu balonarea este ovăzul. Este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îți oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Prune

Prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente te scapă de balonare

Loading...

Citește și

  • Un regim cu prea multă sare, zahăr şi produse lactate poate duce la balonare.

  • Ai des senzaţia de disconfort gastric, suferi de indigestie şi balonare? S-ar putea ca anumite obiceiuri pe care le ai să fie vinovate! Iată mai jos câteva sfaturi care îţi vor prinde foarte bine dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea sistemului digestiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1