3 sfaturi ca să-ţi protejezi pielea de frig

CLIIMA20120106_0060_1.jpg

Cremele hidratante întreţin pielea şi o protejează de vânt şi de aerul rece.
Citeste tot despre: 

Chiar dacă frigul vă poate da bătăi de cap, există câteva ponturi care vă ajută să menţineţi o piele sănătoasă. Hidrataţi-vă iarna la fel de bine ca şi în timpul verii, folosiţi creme hidratante şi îmbrăcaţi-vă bine, cu haine călduroase, din materiale naturale.

Bea 8 pahare de apă pe zi

În lipsa unei hidratări corecte, fie vară, fie iarnă, pielea se usucă. De aceea este indicat să bem cele 8 pahare de apă pe zi chiar şi în sezonul rece.

De asemenea, apa joacă un rol important în eliminarea toxinelor, reglează temperatura corpului şi ajută la menţinerea tonusului muscular.

Foloseşte creme

Cremele hidratante întreţin pielea şi o protejează de vânt şi de aerul rece. Ar trebui să le folosiţi dimineaţa, înainte de a ieşi din casă, şi seara, înainte de culcare.

Dacă aveţi o piele sensibilă, evitaţi să vă spălaţi de foarte multe ori pe zi. Săpunul şi cremele de duş, utilizate în exces, predispun pielea la uscăciune.

Poartă haine din bumbac

Când ieşiţi afară, îmbrăcaţi-vă bine, cu haine căl­duroase, din materiale naturale. Optaţi pentru hai­nele din bumbac, in sau lână. De cele mai multe ori, hainele sintetice predispun la transpiraţie si „sufocă" pielea.

Dr. dermatolog Mircea Tampa: «Atenţie la urticarie!»

Întrucât urticaria declanşată de frig poate semnala diverse afecţiuni interne se recomandă consultul medical dermatologic sau alergologic în cazul urticariilor care apar iarna şi care nu pot fi legate cauzal de consumul unor alimente sau medicamente.


Loading...