10 semne că ai hipotiroidie

sad-woman-on-chair_1301-1530.jpg

tiroida dereglari hormonale hipotiroidie oboseala simptome
De cele mai multe ori, simptomele hipotiroidiei apar progresiv.
clickpentrufemei.ro

Simptomele hipotiroidiei pot trece neobservate luni, chiar și ani de la instalarea acestei insuficiențe hormonale. Asta, pentru că pot fi ușor confundate cu semnele aferente stilului de viață modern, adesea stresant și sedentar.

Hipotiroidia este o afecțiune care apare frecvent și afectează în special femeile. Incidența ei crește cu înaintarea în vârstă.

Asemănătoare unui fluture și situată în regiunea anterioară a gâtului, tiroida eliberează triiodotironina, T3, și tiroxina, T4. Când acești hormoni sunt secretați în cantitate mai mică decât e necesar, apare un dezechilibru care duce la încetinirea metabolismului. Simptomele specifice hipotiroidiei sunt strâns legate de acest fenomen, iar problemele se agravează pe măsura deficitului hormonal.  

Bine de știut! 

De cele mai multe ori, semnele bolii se instalează progresiv. Există persoane care nu prezintă niciun simptom evident, doar testele de sânge permițând punerea unui diagnostic.

Oboseală cronică, slăbiciune musculară 

Oboseala cronică e primul semn al hipotiroidiei. Nici măcar ceștile cu cafea nu pot alunga somnolența din timpul zilei. Lipsa de energie e asociată adesea cu senzația de frig, cu crampe musculare frecvente și dureroase, cu dureri articulare și cu slăbiciune musculară.

Descoperă ce alte simptome indică o afecțiune a tiroidei pe clickpentrufemei.ro.

 

Cum să slăbești dacă suferi de hipotiroidism

Simptomele premature ale hipotiroidismului

 

Loading...