Tort cu trandafiri- Rada Adriana Mariana

CLIIMA20120514_0046_1.jpg

Tort cu trandafiri
Citeste tot despre: 

Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.

Mod de preparare: Pentru blat se bat albuşele spumă tare cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul şi se pun gălbenuşurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lămâie şi la urmă făina. Se coace într-o formă dreptunghiulară la foc potrivit timp de 20-25minute.

Pentru cremă se pun pe foc ouăle amestecate cu laptele şi făina până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata, cacao şi esenţa de rom. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu margarina sau untul.

Pentru sirop se caramelizează zahărul până are o culoare maronie apoi adaugi apa şi laşi să fiarbă câteva minute până se dizolvă zahărul, tragi de pe foc şi adaugi esenţa de rom. Se lasă la răcit. Frişca se bate cu mixerul până se întăreşte.

Blatul de tort se taie în două pe verticala. Se însiropează cu siropul de zahăr şi se umple cu cremă de ciocolată. Ciocolata se topeşte împreună cu margarina care se întinde peste blat şi se decorează cu frişcă şi bombonele decorative. Eu am făcut nişte trandafiraşi din rahat şi i-am pus pe tort .

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...