Tort cu cremă mascarpone şi ananas - Butnaru Daniela

tort_cu_crema_mascarpone_si_ananas.jpg

Cake cu cremă mascarpone şi ananas
Tort cu cremă mascarpone şi ananas

Ingrediente:

Blat:10 ouă, 1+1/2 cană cu zahăr, 1+1/2 cană cu făină, 1 praf sare+mirodenii (coajă de lămâie, cacao, esenţă de rom şi esenţă de vanilie.

Se bat albuşurile spumă cu zahărul turnat treptat, gălbenuşurile se amestecă cu praful de sare (culoarea galbenă a gălbenuşului se va păstra şi blatul va arăta frumos), apoi cu o lingură de lemn se încorporează în albuşurile bătute, gălbenuşurile, apoi se pune puţin câte puţin făina. Compoziţia se imparte în două părţi egale: în prima se pune esenţa de rom şi 2 linguri cacao, iar în a doua se pune coaja de lămâie şi esenţa de vanilie (eu am pus şi mac). Într-o formă tapetată cu ulei şi făină se pune compoziţia şi se coace la foc potrivit până când blatul trece proba cu scobitoarea) 

Crema mascarpone: 3 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 2 cutii cremă mascarpone (în total 500 grame), 400 ml frişcă lichidă, vanilie pentru aromă.
Gălbenuşurile se mixează cu 6 linguri de zahăr până se deschid complet la culoare şi îşi dublează volumul. Între timp, pregătiţi un vas pentru bain-marie. După ce s-au deschis gălbenuşurile, puneţi vasul pe baia de aburi până se dizolvă complet zahărul. Amestecaţi din când în când.
Brânza mascarpone se mixează până se face spumă.
Frişca lichidă se bate până se întăreşte. Începe marea omogenizare. 
Lăsăm gălbenuşurile să se răcească, apoi punem brânza mascarpone. După ce se omogenizează, se adaugă şi frişca, se amestecă şi ananas tăiat mărunt.

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1