Tartă aperitiv cu dovlecei - Alina Bogdan

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 425 g dovlecei, 6 ouă mici, 60 g ulei, 125 g caşcaval, 125 g jambon, 150 ml lapte, 250 g făină, 3/4 plic praf copt, 1 ardei roşu, roşii cherry, sare, piper.

Mod de preparare:

Se spală dovleceii şi se taie în rondele subţiri aproximativ de aceiaşi grosime.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Apoi se mixează gălbenuşurile cu puţină sare până se deschid la culoare şi îşi dublează volumul. Separat se mixează foarte bine albuşurile cu un vârf de cuţit de sare.

În vasul cu gălbenuşurile mixate se adaugă uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă caşcavalul ras şi laptele şi se amestecă din nou.

Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne direct peste amestecul de gălbenuşuri. Dacă aluatul este prea dens se mai adaugă 2-3 linguri de lapte.

Se adaugă la sfârşit feliile de dovlecel, jambonul, ardeiul roşu tăiat felii subţiri, sare, piper şi albuşurile mixate spumă şi amestecate cu grijă în aluatul de gălbenuş.

Punem aluatul într-o formă de 26 cm tapetată cu unt şi făină. Deasupra tartei se rade caşcaval şi se ornează cu roşii cherry.

Se coace tarta la 180 grade în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 minute.

Se înţeapă cu o scobitoare după 30 minute şi dacă scobitoarea iese umedă, se mai lasă 10 minute la cuptor.

Se lasă să se răcească, după care se scoate din formă, se taie şi se serveşte.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...