Reţete dulci cu care îţi dai gata jumătatea

10_foto-123rf_64022638_l.jpg

Sunt bune de-ţi merg la inimă

Delicii cu fructe, ciocolată şi frişcă, astea sunt recomandările celor mai renumiţi bucătari pentru cina de „Ziua Îndrăgostiţilor”. Reţetele sunt gustoase, simplu de făcut, au efect afrodiziac, iar dacă le pregătiţi voi, în casă, cu siguranţă vă veţi da gata partenerul.

Brioşe cu frişcă

Ingrediente: 140 g unt, 140 g făină, o linguriţă praf de copt, 3 ouă, 100 g zahăr, o păstaie de vanilie. Pentru glazură: frişcă, ciocolată, fructe.
Mod de preparare: se amestecă untul cu zahărul, se încorporează ouăle bătute şi făina, se adaugă praful de copt şi miezul păstăii de vanilie. Compoziţia se pune în forme de brioşe şi se dă la cuptor. Se coc circa 15 minute, apoi se lasă la răcit. Brioşele se decorează cu frişcă, ciocolată topită şi căpşune.

Mousse de ciocolată

„Prinţesa Polonic”, aşa cum îşi spune Anca Lungu pe blogul ei, a descoperit unul dintre cele mai mari izvoare ale fericirii: ciocolata. A făcut o reţetă delicioasă de mousse, cu care îţi vei da gata iubitul.
Ingrediente: 150 g de ciocolată neagră, un baton de ciocolată cu lapte şi cereale, 100 g zahăr brun, o linguriţă de glucoză lichidă, 2 linguri de apă, 2 albuşuri, 100 ml smântână dulce, 2 linguri de sirop de trandafiri.
Mod de preparare: bagă la congelator batonul de ciocolată cu lapte. Topeşte ciocolata neagră la bain marie, adaugă apoi smântâna. Pune pe foc zahărul cu apa şi glucoza lichidă şi bate al­­­­buşurile spumă. Adaugă treptat siropul obţinut din zahărul topit peste albuşurile bătute. La final, încorporează siropul de trandafiri şi sosul de ciocolată. Scoate de la congelator batonul de ciocolată, zdrobeşte-l bine, apoi presară bucăţelele obţinute peste spuma de ciocolată, pe care o torni în pahare.

Cremă de zahăr ars cu zmeură şi bezele

Celebrul Chef Nicolai Tand ne propune pe blogul lui o reţetă delicioasă şi uşor de făcut.
Ingrediente: 1 litru de lapte, 8 gălbenuşuri, 200 g zahăr, un baton de vanilie, fructe de pădure. Pentru bezele: 4 albuşuri, 225 g zahăr şi o linguriţă de esenţă de vanilie.
Mod de preparare: se pregătesc bezelele bătând albuşurile cu restul ingredientelor până se obţine o spumă fermă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune spuma cu o lingură şi se dă la cuptor timp de o oră. Apoi se topesc 100 g de zahăr în două linguri de apă, pe foc. Când a căpătat o culoare brună, se toarnă în forme termorezistente. Se încălzeşte laptele, se adaugă miez de vanilie. Separat, se amestecă 100 g de zahăr cu gălbenuşurile, se încorporează laptele călduţ şi se toarnă peste formele de caramel. Apoi se dau formele la cuptor, într-o tavă cu apă, pentru 35 de minute. Crema de zahăr ars se decorează cu bezea şi cu fructe.

Inimioare afrodiziace

Unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai alimentaţiei vegane, Ligia Pop, ne dă o reţetă pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.
Ingrediente: 200 g zmeură congelată, 2 banane, 50 g scorţişoară, 50 g cacao, esenţă naturală de vanilie, miere, 100 ml apă filtrată. Pentru glazură: 100 g unt de cacao sau ulei de cocos, 70+100 g îndulcitor, 200 g cacao, esenţă de vanilie.
Mod de preparare: Toate ingredientele se mixează până când compoziţia devine un smoothie gros sau o îngheţată. Se pune în forme de inimioare care se dau la congelator timp de o oră. Pentru glazură: se topeşte untul şi se amestecă împreună cu restul ingredientelor, apoi se picură peste inimioarele scoase din congelator sau chiar se toarnă şi se îmbracă total cu glazură.

Lollipops din căpşune

Iată un desert care arată spectaculos, se face rapid şi e ideal în dormitor.
Ingrediente: Căpşune proaspete, ciocolată neagră, beţe, ciocolată albă, colorant alimentar şi biluţe colorate de zahăr.


Mod de preparare: Căpşunele se spală, se curăţă de codiţe şi se înfig în câte un băţ. Se topeşte ciocolata neagră, iar căpşunele se înmoaie în ea, apoi se lasă 10 minute să se usuce (puteţi înfige beţele într-o pâine). Se topeşte ciocolata albă, se adaugă puţin colorant roz/roşu, apoi se înmoaie în ea doar vârful căpşunelor. Se decorează cu biluţe de zahăr.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1