Reţete de la cititori: Tartă cu struguri-Alina Bogdan

CLIIMA20121202_0016_1.jpg

Tartă cu struguri

Ingrediente aluat: 250 g făină, 125 g unt rece, 2 linguri zahăr pudră, 1 ou. Ingrediente crema de vanilie: 4 gălbenuşuri, 125 g zahăr, 500 ml lapte, 50 g făină, un pliculeţ zahăr vanilat.

Mod de preparare: Într-un bol se pune făina, zahărul pudră (este de preferat zahărul pudră căci se va încorpora mai uşor) şi untul rece tăiat cubuleţe şi se amestecă bine.

Se adaugă un ou şi se frământă în continuare până se obţine un aluat nu prea uscat. În schimb dacă vi se pare aluatul prea moale mai puteţi adăuga făină. Aluatul rezultat se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider pentru minim 40 de minute.

Între timp se pregăteşte crema de vanilie.

Se pune la fiert laptele şi se adaugă zahărul vanilat.

Într-un vas se mixează gălbenuşurile cu zahărul (nu trebuie să vă faceţi griji dacă zahărul nu se dizolvă complet; o va face la fierbere).

Se adaugă făina şi apoi laptele turnat în fir subţire.

Se pune vasul pe foc mic şi se amestecă până când compoziţia se îngroaşă. Se dă vasul deoparte şi se lasă să se răcească.

Pe masa de lucru se presară făină şi se întinde aluatul într-un strat subţire. Se unge tava cu unt şi se aşează aluatul (eu am folosit o tavă cu diamentrul de 31 cm). Din loc în loc se înţeapă aluatul cu o furculiţă pentru a nu creşte prea tare la coacere.

Pentru a nu se umfla aluatul, se acoperă tava cu hârtie de copt şi se pun boabe de fasole.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute. Cu 5 minute înainte de-a fi gata se îndepărtează hârtia de copt şi boabele şi se introduce tava înapoi în cuptor.

Se taie aluatul de pe marginile tăvii înainte de a-l coace.

După ce s-a copt aluatul se toarnă crema, se uniformizează şi se aşează boabele de struguri după imaginaţia proprie.
Loading...