Daniela Andrei ne-a pregătit pulpă de vită în sos.
Ingrediente Pulpă de vită în sos:
1 kg pulpă de vită
4-5 morcovi potriviţi
un ardei capia mare
câţiva căţei de usturoi
frunzuliţe de busuioc verde
200 ml supă de vită
150 ml suc de roşii/bulion
sare după gust
3-4 linguri cu ulei
Mod de preparare Pulpă de vită în sos:
Curăţăm carnea de pieliţă, o spălăm în apa rece până ce rămâne curată şi o punem la fiert atât cât este necesar. O scurgem apoi de apă şi o trecem printr-un jet de apă fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii.
Într-o crăticioară adăugăm uleiul, carnea de vită şi legumele (morcovul, ardeiul şi usturoiul tocate după bunul plac). Le călim uşor, după care adăugăm supa de vită şi fierbem totul până dă în clocot. Sărăm după gust, colorăm cu suc de roşii/bulion şi continuăm fierberea până ce sosul format capătă densitate. După ce oprim focul, presărăm busuiocul verde, tocat.
Se serveşte caldă, cu mămăliguţă. Poftă bună!