Reţete de la cititori: Prăjitura Zăpezii – Clementina Cojan

Ultima actualizare:

    Prăjitura zăpezii
Prăjitura zăpezii

Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă, 9 linguri zahăr, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 1 pliculeţ amoniac, 18 linguri făină, un praf de sare.

Crema: 1/2 l lapte, 3 linguri făină, 250 g zahăr pudră, 4 linguri zahăr vanilinat, 200 g unt, 3 linguri dulceaţă de zmeură.Pentru decor: zahăr pudră vanilinat.                                                                        

Preparare

Pentru foi se mixează ingredientele şi din aluatul obţinut se coc 5 foi pe dosul tăvii, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.Pentru cremă se amestecă făina cu laptele şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi se freacă cu zahărul, untul şi zahărul vanilinat. Se obţine o cremă spumoasă. Asamblăm prăjitura: foaie, cremă, foaie, întindem cele 3 linguri de dulceaţă de zmeură, foaie, cremă şi ultima foaie peste care presărăm din abundenţă zahăr pudră vanilinat. O tăiem a doua zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net