Reţete de la cititori: Dulceaţă de trandafiri - Mihaela Dumitrana

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Desprindem cu grijă petalele de trandafir şi le spălăm sub jet de apă rece, le scurgem bine şi le aşezăm într-un bol.Adăugăm peste petale o cană cu zahăr şi aşteptăm o oră, timp în care îşi vor lăsa un sirop rozaliu şi aromat.Dacă vreţi să păstraţi acest sirop, strângeţi bine petalele în mâini pentru a scurge siropul pe care îl puteţi depozita în frigider în recipiente de sticlă.Într-o crăticioară, adăugăm zahărul, cuişoarele şi punem la fiert la foc potrivit până obţinem un sirop care se încheagă puţin pe farfurie. Când siropul este gata, adăugăm petalele de trandafir, lămâia feliată şi fierbem la foc potrivit aproximativ 20 de minute, îndepărtând spuma care se formează deasupra.Între timp sterilizăm borcanele în cuptor, iar când dulceaţa este gata o adăugăm, închidem bine cu capace şi aşezăm borcanele cu gura în jos, la căldură, până a doua zi când le putem depozita în cămară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net