Reţete de la cititori: Crenvuşti în aluat - Bianca Raluca Panazan

CLIIMA20140509_0032_1.jpg

Crenvuşti în aluat
Citeste tot despre: 

Ingrediente:Pentru aluat: 250 g făină, 1/2 plic de drojdie, 1 lingură rasă de sare, 1/2 linguriţă de zahăr, 150 ml apă călduţă, 30 g unt, 6 crenvurşti de pui.Pentru fiert: apă, bicarbonat de sodiu.Pentru uns: 1 ou, seminţe de susan.

Preparare

Făina se pune într-un bol, în mijloc punem sare, zahărul şi drojdia, turnăm puţin din apa călduţă şi amestecăm până se dizolvă drojdia. Untul se topeşte, se adaugă peste făină şi treptat adăugăm şi apa călduţă şi începem să frământăm aluatul. Se lasă 30 minute la loc cald.

Crenvurştii se pun la fiert în apă cu bicarbonat de sodiu, se lasă cam 1-2 minute şi se scot pe o farfurie (cine doreşte îi poate curăţa de pieliţe, eu i-am lăsat aşa).

Pe masa de lucru se presară făină şi se pune aluatul crescut, se întinde o foaie grosuţă şi se taie fâşii mai late, se pun crenvurştii, se închide bine aluatul şi se pun într-o tavă cu hârtie de copt.

Deasupra se ung cu un ou bătut şi se presară seminţele de susan. Se dă la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.



Loading...