Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort cu cremă ganache

tort.jpg

reteta, tort, crema, ganache, preparare
Tort cu cremă ganache
Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră se numeşte Alexandra Țeicu. Ea va primi un aparat de vidat. Alexandra Țeicu ne-a pregătit Tort cu cremă ganache.

Ingrediente Tort cu cremă ganache: 

Blat: 10 ouă, 10 linguri de zahăr, 8 linguri făină, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 1 lingură esență de vanilie, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao; Sirop: 200 g zahăr, 300 ml apă, 1 sticluță esență rom; Cremă ganache: 450 ml smântână pentru frișcă, 450 g ciocolată 50 % cacao, 120 g zahăr, 120 g unt; Glazură: 200 g ciocolată neagră minim 55 % cacao, 240 ml frișcă lichidă, 50 g unt.

Preparare Tort cu cremă ganache: 

Blat: Bateți albușurile cu praful de sare și zahărul până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Adăugați făina cu praful de copt și praful de cacao, iar la final uleiul. Într-o tavă (26 cm) turanați compoziția și o dați la copt timp de 50 de minute, fără a deschide cuptorul. Lăsăți blatul acolo până se răcește. Sirop: Puneți toate ingredientele într-un vas. Când zahărul s-a dizolvat, opriți focul și lăsăți să se răcească; Crema: Într-o oală pe foc puneți smântâna pentru frișcă, când dă în clocot adăugați zahărul și ciocolata, trageți oala de pe foc, amestecați în continuu până se topește, apoi adăugați și untul, amestecați. Lăsați crema la frigider cel puțin 3 ore. Apoi turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați; Glazură: Într-un vas pe foc puneți frișca lichidă, când ajunge la punctul de fierbere opriți focul, adăugați ciocolata bucățele și amestecați. Adăugați și untul. Tăiați blatul în 3 părți egale și însiropați-le. Umpleți tortul cu crema ganache și opriți puțină pentru finisat. Decorați pe margine cu glazura răcită, fructul phisalys și nucă zdrobită.

loading...
Loading...

Citește și

  • IngredientePentru blat300 g piure de dovleac300 g făină200 g zahăr1 pliculeţ zahăr vanilat6 ouă150 g unt150 ml lapte dulce1 praf de copt1 praf de sarePentru cremă250 g brânză de vaci cremoasă200 ml frişcă naturală100 g zahăr pudră1 pliculeţ zahăr vanilatPentru decor100 g zahăr2 linguri frişcă lichidă50 g alune (rumenite uşor în cuptor)

  • Blat 1: 4 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 4 linguri lapte, 4 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, un vârf cuţit sare.Blat 2: 4 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă măcinată.Sirop: 150 ml apă, 3 linguriţe zahăr pudră, 2 linguriţe esenţă de vanilie.Crema: 3 gălbenuşuri, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 400 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguriţe esenţă de vanilie, 1/2 pachet unt, 300 ml frişcă.Krantz: 5 linguri zahăr, 5 mâini de nucă bucaţi.

  • Ingrediente: 1 cană de zahăr, 1 cana de lapte, 3 - 4 foi de gelatină, 5 linguriţe ness. Glazura: 1 ciocolată amăruie, 50 g unt, 50 ml frişcă lichidă, 1 fiolă esenţă rom. Sirop: 4 linguri zahăr, 1 cană apă, 3 linguri coniac, 2 linguriţe ness. Pentru ornat: o cutie mică de frişcă lichidă, nucă prăjită.