Reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake cu zmeură

cheesecake_cu_zmeura.jpg

cheesecake cu zmeura reteta
Cheesecake cu zmeură

Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Iatan. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente Cheesecake cu zmeură:

Pentru blat: 400 g biscuiți digestive, 150 g unt topit; Pentru cremă: 600 g cremă de brânză, 500 ml smântână pentru frișcă (frișcă lichidă), 150 g zahăr pudră, 100 ml apă rece, 100 ml lapte fierbinte, 20 g gelatină, 1 păstaie de vanilie (semințele); Pentru jeleu: 300 g căpșuni congelate/proaspete, 100 ml apă, 10 g gelatină, 3 linguri zahăr; Pentru decor: 300 g căpșuni proaspete.

Preparare Cheesecake cu zmeură:

Blatul se face din biscuiți digestivi și unt topit. După preferință, puteți alege și alte tipuri de biscuți, cu ciocolată, cu cocos, cu lapte. Crema se va face din crema de brânză, frișca lichidă și zahăr, cu un adaos de gelatină, care are rolul de a întări crema în frigider. Am pus de jur împrejurul cheesecake-ului căpșuni tăiate în jumătăți, iar deasupra am pus un jeleu tot din căpșuni. Bineînțeles, puteți schimba fructele. Arată spectaculos și poate oricând ține locului unui tort aniversar sau al unei desert cu care vreți să impresionați.

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: Pentru blat: 2 pachete de biscuiţi, 1 pachet de unt.Crema de brânză: 1 kg brânză de vaci, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 pachete cu foi de gelatină de la dr.Oetker, zahăr după gust.Pentru ornat: 1 cutie compot de ananas rondele, 2 tablete ciocolată amăruie.

  • Ingrediente: 1. Pentru blat: 300 g biscuiţi (de preferat cu fibre gen Bel Vita Start), 125 g unt.

  • Ingrediente: Pentru blat: 370 g biscuiţi graham, 100 g fulgi de migdale, 150 g unt.Pentru ciocolată: 150 ml apă, 400 g zahăr, 100 g unt topit şi răcit, 250 g lapte praf (neîndulcit), 70 g pudra de roşcove, esenţă rom, fulgi de migdale.Pentru decor: fulgi de migdale, fructe Physalis.

  • Ingrediente: 200 g biscuiţi cu aromă de vanilie, 40 g unt, 100 g zahăr pudră, 100 g zahăr tos, 400 g brânză de vaci, 100 g cremă de brânză, 250 ml frişcă lichidă, 1 cutie compot ananas, 1 linguriţă gelatină.