Reţeta câştigătoare de la cititori: Cheesecake cu ciocolată şi mure

cheesecake_cu_ciocolata_si_mure.jpg

cheesecake mure ciocolata ingrediente
Cheesecake cu ciocolată şi mure

Câştigătoarea noastră se numeşte Marcela Iorgu. Ea va primi o oală smart cook de 4 litri.

Ingrediente

Crema de brânză:1 kg crema de brânză, 4 ouă, 150-200 grame zahăr, 3 linguri smântână, 3 linguri făină, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 esenţă de vanilie, coaja de la o lămâie mică,100 grame ciocolată mărunţită. Baza cu biscuiţi: 250 grame biscuiţi, 100 grame unt topit; Topping: 100 grame ciocolată, 30 grame unt, mure proaspete.

Mod de preparare

Mărunţeşti bine biscuiţi şi apoi amesteci cu untul până ce compoziţia arată ca şi nisipul ud. Pui amestecul de biscuiţi într-o tavă şi presezi bine, apoi laşi la cuptor 10 minute. Crema de brânză o mixezi cu zahărul 2-3 minute, adaugi smântâna, ouăle, făina şi mixezi încă un minut, apoi adaugi aromele, ciocolata şi amesteci uşor pentru a omogeniza compoziţia. Pui crema de brânză peste biscuiţi şi laşi la cuptor o ora şi 20 de minute la foc mic. Apoi laşi cheesecake-ul să ajungă la temperatura camerei. Topping: Ciocolata împreună cu untul le topeşti pe foc mic şi pui amestecul peste cheesecake-ul răcit. Ornezi cu mure proaspete şi laşi la frigider câteva ore. Poftă bună!

 

Loading...

Citește și