Reţeta câştigătoare de la cititori: Cataif – Marilena Tender

Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră este Carmen Marilena Tender. Ea va primi un set de cuţite.

Ingrediente: 400 g fidea foarte subţire, 300 g zahăr, 500 ml apă, 50 g unt, 500 g frişcă, esenţă de vanilie, 200 g arahide decojite/fistic mărunţit.

Preparare:

Ungem o tavă cu puţin unt şi punem fideaua în strat subţire apoi o băgăm la cuptor 15 minute pentru a se rumeni. În acest timp preparăm siropul din apă şi zahăr. Acesta se ţine la foc până se leagă puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie. Scoatem tava din cuptor şi turnăm siropul deasupra.
Mai dăm la cuptor încă 15 minute ca pastele să absoarbă siropul.

Scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească şi între timp batem frişca. După ce s-a răcit fideaua o punem într-un vas şi deasupra adăugăm arahidele mărunţite/fistic şi frişca. Se poate orna cu kiwi, portocale sau orice alt fruct.


Loading...