Prăjitură cu sirop de mentă - Alina Bogdan

Citeste tot despre: 

Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară de cca 30X22 cm: 300 g făină, 3 ouă, 180 g iaurt natural / vanilie, 280 g zahăr, 130 ml sirop de mentă, 60 g fulgi cocos, 80 g ulei floarea soarelui, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 250 g ciocolată amară.

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă făina cu ouăle, zahărul, iaurtul, fulgii de nucă de cocos, siropul de mentă, uleiul de floarea soarelui, zahărul vanilat şi praful de copt. Trebuie să obţinem un aluat cu o consistenţă fluidă şi uniformă.

Se tapetează fundul tavii cu hârtie de copt pe care o udăm înainte şi o stoarcem bine. Se taie ciocolata, cu un cuţit, în bucăţi măricele. Apoi se aşează bucăţile de ciocolată în tavă şi se toarnă aluatul peste ea.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 25-30 minute.

Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, după care se răstoarnă pe un platou dreptunghiular pentru a se îndepărta cu grijă hârtia de copt.

Se pudrează prăjitura cu zahăr vanilat, şi se taie în patrăţele sau romburi.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...