Prăjitură cu piersici şi bezea - Alina Codrean

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 5-6 piersici, 5 ouă, 2 căni zahăr, 1 cană lapte, 1 cană ulei, 2 căni şi jumătate de făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 linguriţă oţet, un praf de sare.

Mod de preparare:

Separaţi albuşul de gplbenuş de la toate cele 5 ouă. Peste gălbenuşuri puneţi o cană de zahăr şi zahărul vanilat şi cu un mixer amestecaţi până gălbenuşurile se deschid la culoare şi îşi măresc puţin volumul.

Adăugaţi apoi cana de ulei, mixând mereu, apoi laptele, făina şi la final praful de copt stins cu o linguriţă de oţet.

Compoziţia pentru aluat este destul de lichidă dar să nu vă speriaţi căci aşa este normal.

Puneţi aluatul într-o tavă (28x38 cm) acoperită cu hârtie de copt şi daţi tava la cuptor (preîncalzit) la 180 grade pentru 5-10 minute.

Tăiaţi piersicile în 2 sau în 4 bucăţi (depide cât de mari sunt).

Când aluatul s-a întărit puţin, scoatem tava din cuptor şi aranjăm fructele peste aluat apoi băgăm iarăşi tava în cuptor pentru încă 20-25 minute.

Între timp bateţi spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi cu cana rămasă de zahăr. Când aluatul e copt scoateţi tava din cuptor şi puneţi albuşurile bătute deasupra fructelor.

Daţi iarăşi tava la cuptor la 155-160 grade (pe raftul din mijloc) pentru aproximativ 1 oră sau chiar 1 oră jumătate.

Bezeaua deasupra va căpăta o culoare plăcută, arămie, iar înăuntru va fi albă şi gumată.

Când e gata prăjitura o scoateţi din cuptor şi o lăsaţi să se răcească bine înainte de a o servi.


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...