Prăjitură cu miere şi frişcă - Carmen Nadaban
Ingrediente: Blat: 160 g unt, 160 g zahăr, 5 albuşuri, 160 g făină, un praf copt, 3 linguri cacao, esenţă rom.
Crema: 200 g frişcă, 2 linguri iaurt simplu, 3 linguri miere.
Mod de preparare:
Pentru blat se freacă bine untul cu zahărul şi apoi se adaugă albuşurile bătute şi esenţa de rom după preferinţă.
Se amestecă uşor după care se adaugă şi făina, cacao şi praful de copt.
Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se coace circa 15 minute. Când e gata şi s-a răcit, se taie blatul în două.
Frişca se bate bine, se adaugă iaurtul şi apoi mierea de albine.
Dacă e prea moale se poate pune şi un plic de gelatină. Se umple foile cu cremă şi se dă la rece două ore.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!