Plăcintă cu mere - Butnaru Daniela

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 1 pachet foi fine de plăcintă, 2 kg mere, 1 cană cu zahăr, scorţişoară după gust, ulei pentru ungerea foilor.

Mod de preparare: foile se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei timp în care se fac merele: se dau prin răzătoarea mare şi se călesc cu zahărul, apoi se adaugă scorţişoara şi se lasă la răcit.

Când totul este gata se montează plăcinta astfel: se ia câte o foaie, se pune-n tava unsă cu ulei şi se ung între ele până când ajungem la jumătatea pachetului, apoi punem umplutura şi procedăm la fel şi cu cealaltă jumătate de pachet de foi.

Înainte de-a pune tava-n cuptor, se taie plăcinta în forma dorită şi se coace la foc potrivit pentru circa 30 de minute.

Poftă bună!


Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...