Pentru sărbătoarea Floriilor, Click! vă recomandă o saramură de crap românesc

Ultima actualizare:

    Saramura de crap gătită de bucătarul Silvian Scornea a fost gata în 30 de minuteFOTO. Florin Șuler
Saramura de crap gătită de bucătarul Silvian Scornea a fost gata în 30 de minuteFOTO. Florin Șuler

În acest sfârșit de săptămână este Sărbătoarea Floriilor, în care este dezlegare la pește și tot românul vrea să aibă pe masă acest aliment. În multe familii este prilej de petrecere cu finii, rudele sau prietenii, iar pentru cititorii Click!, bucătarul Silvian Scornea propune o saramură de crap românesc

”Rețeta noastră este pentru șase persoane și poate fi făcută în trei moduri: pe plită, la tigaia grill sau la cuptor. Vom pregăti un crap românesc la vre-o două kilograme”, începe chef Silvian aventura în bucătărie. Pregătirea începe cu strângerea la un loc a tuturor componentelor rețetei, pentru a alerga apoi prin bucătărie. Apar astfel, lângă”șevaletul”de bucătar, de fapt un fund de plastic de 30 pe 30 de cm ingredientele”picturii”culinare: sarea de bucătărie, roșiile, ardeiul gras, ceapa, usturoi, leșteanul. În timp ce își face treaba, zăbovind din timp în timp pentru a-și privi opera, Silvian Scornea ne descrie operațiunile care se vor finaliza într-o saramură delicioasă.”Tranșăm crapul în șase bucăți de aproximativ 300 de grame. Pe plita sau tigaia grill puse pe foc, se presară sare pe întreaga suprafață. Apoi se pun bucățile de pește tranșat. Sunt lăsate în jur de 4-5 minute pe fiecare parte și avem grijă să le întoarcem la timp.

Luăm apoi o tavă în care facem saramura: punem apă cât să acopere peștele, apoi ardei, roșii, ceapă , toate coapte pe grătar”, spune bucătarul Scornea. Ordinea punerii pe tavă sau în tigaia grill este: ardei, roșii, ceapă, usturoi, leuștean și ardei iute. Totul se lasă la fiert 10-12 minute și saramura de crap este gata. Dacă se alege varianta la cuptor, peștele se pune pe o tavă pe un pat de sare. Se ține la cuptor mai mult decât în varianta pe plită sau la tigaia grill, adică cel puțin 15 minute.”Piscina”adică saramura în care este pus peștele nu se schimbă însă. Poftă bună!

Compoziție pentru 6 porții

-crap 2 kg

-sare de bucătărie 150 de grame

-roșii-6 bucăți

-ardei gras-2 bucăți

-ceapă-2 bucăți

-usturoi-6 căței

-leuștean-2 legături

-ardei iute-2 bucăți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net