O reţetă gustoasă pe zi: Tort rapid cu căpșuni

tort_rapid_cu_capsuni.jpg

Tort rapid cu căpșuni reteta
Tort rapid cu căpșuni
Citeste tot despre: 

Reţeta gustoasă de azi este tort rapid cu căpşuni.

Ingrediente Tort rapid cu căpșuni:

Pentru blat: 100 g făină, 150 g zahăr, 4 ouă, 2 lingurițe zahăr vanilat, 25 g amidon, 3 linguri cacao, 3 linguri apă fierbinte, 2 lingurițe praf de copt; Pentru cremă: 400 g smântână grasă, 220 g mascarpone, 120 g zahăr pudră; Pentru decor: 400 g căpșuni.

Preparare Tort rapid cu căpșuni:

Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu apa la viteză mare, aproximativ 1 minut. Adaugi treptat zahărul. Separat, amesteci toate ingredientele uscate după care le încorporezi în cele umede. Mixezi totul la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată și-l coci 30 de minute, la 160 °C. Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul pudră. Adaugi brânza mascarpone și bați până obții o compoziție cremoasă. Tai aluatul în trei părți egale pe care le ungi cu cremă și le decorezi cu căpșunile tăiate felii. Dai tortul la frigider 3 ore.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Nely Itco este câştigătoarea săptămânii la concursul nostru. Iată reţeta ei gustoasă.

  • Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).