O reţetă gustoasă pe zi: Quiche cu roşii şi brânză

Citeste tot despre: 

IngredientePentru blat300 g făinădrojdie cât o alună50 ml apă călduţă20 ml ulei1 praf de zahăr1 praf de sarePentru umplutură7-8 roşii cherry300 g telemea de capră (sau de oi)3 linguri smântână groasă4 ouăsarepipersalvie pentru decor

Preparare

1.    Amesteci, într-un castron, drojdia cu apă călduţă, sare, zahăr şi ulei, apoi adaugi treptat făina şi frămânţi până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl laşi circa 30 de minute la dospit.
2.    Întinzi aluatul în foaie şi o aşezi într-o formă rotundă de plăcintă, tapetată cu folie specială de copt.
3.    Separat, baţi ouăle, adaugi brânza rasă, smântâna, condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi torni compoziţia în formă. Adaugi roşiile deasupra şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute, când este frumos rumenită. O serveşti caldă, decorată cu crenguţe de salvie.





Loading...