O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu mac, suc de portocale și cremă de brânză

prajitura_cu_mac.jpg

reteta, prajitura, mac, portocala, branza, preparare
Prăjitură cu mac, suc de portocale și cremă de brânză
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură cu mac, suc de portocale și cremă de brânză.

Ingrediente Prăjitură cu mac, suc de portocale și cremă de brânză: 

Pentru blat: 5 ouă, 200 g zahăr, 150 g unt, 180 g făină, 50 g mac, 1 lingură praf de copt, coaja rasă de la 2 portocale, 1 praf sare; Pentru cremă: 500 g cremă de brânză, 180 ml smântână lichidă pentru frişcă (minimum 30% grăsime), 150 g zahăr pudră, coaja rasă de la 1 portocală; Pentru sirop: 350 ml suc natural de portocale pasteurizat; Pentru décor: seminţe de mac, coajă confiată de portocale.

Preparare Prăjitură cu mac, suc de portocale și cremă de brânză: 

Mixezi untul cu 150 g de zahăr, gălbenuşurile şi coaja de portocale, până devin o cremă fină. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr şi cu sarea, apoi le încorporezi în crema cu gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă. Combini făina cu macul şi cu praful de copt şi le adaugi în compoziţie. Torni aluatul într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi presărată cu făină, netezindu-l cu o spatulă. Coci în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la 160 °C. Laşi la răcit.Tai blatul în două şi însiropezi fiecare felie cu suc natural de portocale pasteurizat. Într-un vas, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi cu coaja rasă de portocală. Baţi smântâna rece până devine frişcă şi o încorporezi în compoziţia de brânză. Umpli tortul cu jumătate din cremă. Îmbraci tortul în crema rămasă. Îl decorezi cu seminţe de mac şi cu coajă confiată de portocale. Dai la rece câteva ore sau chiar peste noapte, înainte de a-l servi.

 

Loading...

Citește și