O rețetă gustoasă pe zi: Pate de casă

pate_de_casa.jpg

retete, pate, ficat, pui, preparare
Pate de casă
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Pate de casă.

Ingrediente Pate de casă: 

600 g ficăței de pui, lapte, 1 foaie dafin, 1 ceapă, 5 ouă fierte, 75 g unt, sare, piper, 100 g dulceață de ardei iute, 7-8 felii bacon.

Preparare Pate de casă: 

Speli și cureți ficățeii, îi pui în lapte, atât cât să fie acoperiți, îi ții cel puțin 2 ore, apoi îi scurgi și îi fierbi în apă cu sare, în care ai adăugat foaia de dafin și ceapa tăiată în patru. Când intră furculița cu ușurință în ei, îi scurgi și-i lași la răcit. Cureți ouăle de coajă și le scoți gălbenușurile. Dai deoparte 2-3 ficăței, iar pe restul îi pasezi cu blenderul, adaugi untul ținut la temperatura camerei, gălbenușurile, sare și piper, după gust. La final, trebuie să obții un pate fin. Așezi într-o tavă de chec feliile de bacon, întinzi un strat de pate și pui din loc în loc ficățeii păstrați și 2-3 lingurițe de dulceață de ardei iute. Pui restul de pate, nivelezi și așezi peste el marginile feliilor de bacon, apoi dai tava la frigider peste noapte. Dacă vrei, poți umple cu pate și albușurile rămase.

loading...
Loading...

Citește și

  • pate ficat reteta carne ciuperci

    Un preparat delicios, făcut în casă, pateul cu ficăței de pui și ciuperci este mult mai sănătos decât variantele din comerț. Servește-l cu pâine crocantă, pentru o gustare sățioasă și apetisantă.

  • lebar reteta ficat porc carne leber

    Cunoscuţi şi sub numele de lebărvurşt sau lebervurşt, cârnaţii din ficat de porc sunt o adevărată delicatesă şi nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Ingredientul central al reţetei este, bineînţeles, ficatul de porc, însă dacă vrei, foloseşti şi puţină slănină de porc, ceapă sau alte organe pentru a-i da un plus de gust preparatului. Reţeta de mai jos este simplă, iar rezultatul va fi unul de nota 10.