O rețetă gustoasă pe zi: Paste cu urzici şi sos pesto

paste_cu_urzici_si_sos_pesto.jpg

retete, paste, urzici, sos, pesto, preparare
Paste cu urzici și sos pesto
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Paste cu urzici şi sos pesto.

Ingrediente Paste cu urzici şi sos pesto: 

Pentru paste: 500 g făină, 4 ouă, 500 g urzici, sare; Pentru sos: 100 g busuioc proaspăt, 80 g parmezan ras, 2 linguri suc de lămâie, 40 g seminţe de pin, pentru sos, sare, 4 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, 10 g seminţe de pin, pentru décor.

Preparare Paste cu urzici şi sos pesto: 

Fierbi urzicile în apă cu sare până când se înmoaie, apoi le scurgi şi le pasezi. Răstorni urzicile peste făină, adaugi ouăle, sare după gust şi frămânţi până când obţii un aluat  care nu se mai prinde de mâini. Împarţi aluatul în bucăţi egale, le întinzi în foi subţiri şi le tai sub forma unor tagliatelle. Le laşi la uscat cel puţin 30 de minute. Fierbi pastele al dente în apă clocotită în care adaugi sare. Pentru sos, pui toate ingredientele în blender, mai puţin uleiul, şi le pasezi. La final, încorporezi uleiul, în fir subţire. Serveşti pastele cu sos pesto şi presărate cu seminţe de pin prăjite.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 1 linguriţă piper negru. 100 ml ulei de măsline, 1 ceapă roşie, 2 cepe albe, 300 ml suc de roşii, o legătură mărar proaspăt, 2 morcovi potriviţi, 2 bucăţi păstârnac, 150 g ciupercuţe, 2 piepţi de pui, o lingură condimente, 4-5 căţei usturoi (după gust), 1 arder gras roşu.

  • Ingrediente300 g paste penne500 g carne tocată (amestec vită cu porc)3 linguri ulei de măsline300 ml pulpă de roşii2 cepe1 ardei gras1 ardei iute (opţional)1 morcov10-15 măsline negre2 căţei de usturoi200 ml vin roşucimbru1 foaie de dafinfrunze verzi de busuioc pentru decorsarepiper

  • Câştigătoarea noastră este Alina Andreea Joiţa. Ea va primi o super-tavă de copt. Nu rataţi premiile de săptămâna viitoare!